Om hypnose

Om hypnose?

Hypnose er en koncentreret tilstand i vores bevidsthed. Det er en indadvendt tilstand, hvor man kommer i kontakt med bevidste og ubevidste ressourcer.

Vi mennesker er meget klogere end vi er klar over, og det hele er lageret i det ubevidste sind. Den ubevidste sind er på samme måde som når vi drømmer om natten, alt er muligt, man hopper fra sted til sted, man kan alt det man kan forstille sig og der er ingen begrænsninger. Det er kun i vores vågne logiske sind vi oplever begrænsninger, med det er dog kun 15% af os der har de begrænsninger. For næsten alle mennesker føles de 15% som hele deres verden og det er helt normalt.

Omkring 85% af vores sind er ubevidste, men 95% af vores sind er styret af det ubevidste. Det er ikke noget vi bruger vores tid og energi på at forstå i hverdagen, det er bare sådan. Det gør vores liv nemmere, så vi ikke skal bruge energi på at tænke over hvordan vi går og hvordan vi børster tænder. Det er ting vi har indlært bevidst tidligere i vores liv, som nu ligger som en ubevidst handling. Det er ret praktisk.
Der er også ting i det ubevidste vi aldrig har haft på et bevidsthedplan. Så som at hjertet slår, vi trækker vejret eller kroppen kan kende forskel på proteiner, kulhydrater og hvilke celler skal bruge de proteiner og kulhydrater mm. På samme måde behøver vi heller ikke at forstå hypnosen og dens metaforisk sprog, det er bare sådan og en del af at være menneske.

Det der er nøglen til en succesrig hypnose, er ikke at følge logikken, men følge hvad der føles rigtig.  Selvom vi mennesker oplever at det ofte er logikken der styrer vores liv, er det langt fra sandt. Det er følelserne der styres livets retning, og det afgørende for hvordan vi oplever livet og hvilke valg vi tager. På samme måde er det med hypnosen.
Alle mennesker kan følge deres følelser, det er kun logikken der kan sætte en stopper, hvilket jo kun er de her omkring 15% af hele os. I hypnose tilstanden er man meget stærkere modtagelig over for forandringer og forslag, og når vi følger følelsernes gang og slipper lidt logikken, kan der ske fantastiske ting.

 # Alle mennesker kan følge deres følelser: Forbeholdt nogle psykiske diagnoser som udtagelse. Disse diagnoser er skrevet nederest på siden.

Som skrevet er 95% af os styret af det ubevidste ulogiske sind, og det er også derfor man kan have ulogiske vaner og adfærd man har svært ved at ændre. Det er også derfor Moderne Hypnose er meget effektivt, fordi vi åbner op til vores ressourcefulde sind og slipper nemmere vores begrænsninger i den periode vi er i trancen/hypnosen.
(Se forskellen på Moderne og klassisk Hypnose længere nede på siden)

Hypnose er det samme som trance. Du kender tilstanden i din hverdag f.eks.:

  • Når du kører bil og ikke aner, hvordan du er kommet frem.
  • Tilstanden lige før eller efter søvn.
  • Lytter til musik, fugle eller foredrag.
  • Dagdrømmer.
  • Synger sig væk i sin egen verden.
  • Opslugt af en bog.
  • Meditation.
  • Danser, hvor man flyder væk i dansen og musikken.

Hos mig har hypnosen det formål, at vi sammen finder den rigtige løsning for dig, så du kan nå dit ønskede mål. Jeg kan ikke tvinge dig imod dine værdier og normer, da det er dig, der har den fulde kontrol, bevidst og ubevidst.

Der er seks stadier i hypnose:

Let trance – Stadie 1 og 2 kan man sjældent mærke man er i hypnose, her vil man ofte føle sig mere frisk en før man gik i trance. Nogle vil få flere tanker, være mere opmærksom på de lyde der er omkring sig.
Middel trance – Stadie 3 og 4 begynder man at føle en afslappehed, tankerne kan begynde at blive mere rolig sammen med kroppen. Kroppen kan føle sig tungere eller fingerne begynder at summe, stadigvæk frisk i tankerne.
Dyb trance – Stadie 5 og 6 kan man stadigvæk være meget bevidst til stede som de 4 andre stadier, hvor andre kan føle at de sover. De fleste får koncentrations problemer og har mere lyst til at sove. Alle kan gå i dette stadie, det er bare ikke alle der kan blive guide hernede at et andet menneske.
Under ALLE stadier kan man ændre sin adfærd op til ca. 80 % 

Klassisk elleModerne hypnose.
Hvad er forkellen?

Når vi taler om hypnose terapi, er der to former for hypnose. Der er den Klassisk og den Moderne hypnose. Jeg arbejder med Moderne hypnose.

 Se forskellen her:

 

 KLASSISK HYPNOSE

(Autoritær)

 

MODERNE HYPNOSE

(Tilladende)

 

Virker på omkring

20% af befolkningen

 

Virker på omkring

80-90% af befolkningen

 

Samtale ca. 10 min.

Hypnose max. 30 min.

 

Samtale 30-45 min.

Hypnose 30-45 min.

 

 

Gennemsnit for løst problem
7-12 sessioner

 

Gennemsnit for løst problem

2-5 sessioner

 

Klienten skal tilpasse sig terapeuten og passes ind i terapeutens verden

 

Terapeuten tilpasser klientens verden og behov. Din model af verden er den vigtigste.

 

Jeg behandler ikke mennesker der lider af:
# Asperger syndrom
# Borderline
# Psykoser
# Personlighedsforstyrrelser
# Skizofreni
# Epilepsi
# Er påvirket af euforisende stoffer.
Her vil jeg anbefale kognitiv terapi eller kliniks psykologi, som jeg desværre ikke tilbyder.