Om NLP

NLP står for Neuro Lingvistisk Programmering.

N-euro: Fordi vi opfatter verden via sanserne og nervesystemet.

L-ingvistisk: Fordi vi tænker og udtrykker os med ord og kropssprog.

P-rogrammering: Fordi vi bearbejder og strukturerer vores indtryk og påvirkninger.

 

NLP er sammensat af de mest effektive teknikker af forskellige terapiformer og coaching, som har vist sig at være effektive. “hvis det virker og du er god til det. Kan jeg også lære det”. Dette er et af NLP´s forudsætninger.

NLP bruges derfor ofte i morderne terapi, lederudvikling, coaching og selvudvikling. Det er en anerkendt terapi/coachingform og bliver brugt flere og flere steder, i hele verden.

De fleste af vores ressourcer og strategier er ubevidste. NLP anerkender vores sind i sit eget “sprog” i en form af indre følelser, lyde, ord og billeder, som hjernen bearbejder alle vores oplevelser og fortolkninger med.

NLP psykologien er anderledes end anden psykologi, da NLP studerer mennesker, der er dygtige og velfungerende (Når man vil forbedre en maskine, der fungerer dårligt, så studerer man ikke en anden der er også fungerer dårligt, man studerer den der fungerer godt)

NLP psykologi fokuserer på målet og de ressourcer, der skal til for at nå målet.

 

Min personlige oplevelse med NLP

Personligt har NLP åbnet verden for mig og lært mig en del om forståelse af andre mennesker, og ikke mindst mig selv.

Før så jeg begrænsninger, hvor nu ser jeg muligheder.

Jeg havde til tider svært ved at forstå andre mennesker og forstå deres handlinger. Nu ved jeg at ingen personers model af verden er ens, og syntes det er meget spændende, at møde mennesker med en helt anden livstil og overbevisninger end jeg.

Basale ting som almindelig kommunikation, har NLP styrket mig en del i mit liv. Det har lært mig at forstå, at der er utrolig stor forskel på adfærd og personlighed, og når man taler med mennesker, skal man skille de to ting ad. Det er der ikke ret mange mennesker der forstår, og derfor sker der til tider misforståelser imellem mennesker, som ikke var deres mening eller hensigt.

Derfor håber jeg at NLP i fremtiden bliver et fag på skoleskemaet, i folkeskolerne. Vi kunne alle bruge den egenskab, at kommunikere med respekt og forståelse for hinanden.

Jeg behandler ikke mennesker der lider af:
# Asperger syndrom
# Borderline
# Psykoser
# Personlighedsforstyrrelser
# Skizofreni
# Epilepsi
# Er påvirket af euforisende stoffer.